Boka hotell på nätet – Bästa tipsen!

Att boka hotell på nätet har aldrig varit enklare. Ville du ha ett hotellrum förr var du tvungen att per telefon kontakta alla de hotell som du var intresserad av. Det fanns inte heller något enkelt sätt att jämföra priserna mot varandra. Du var själv tvungen att söka upp informationen, skriva ner och sedan jämföra för hand. Det var naturligtvis tidskrävande och det fanns ändå en stor risk att man missade de allra bästa priserna. Idag kan man med hjälp av modern teknik hitta billiga hotellrum i hela Stockholm och detta inom loppet av några sekunder.

Hur ska man då gå tillväga för att hitta de bästa och billigaste hotellrummen i Stockholm? Här nedan har vi listat några riktigt bra knep att ta till när du vill fira något extra speciellt, besöka huvudstaden eller om du är på genomresa och behöver någonstans att sova.

Bästa tipsen för hotellnatten

Det finns flera sätt att gå tillväga för att boka hotell men det vanligaste idag är att man använder sig av internet. Som tidigare nämnt, finns här mängder med olika jämförelsesajter som du kan använda dig av för att hitta de lägsta priserna men du kan också använda internet för att se vilka hotell som har fått bäst omdöme, vilka som erbjuder spa och pool eller vilka som har frukost inkluderat i priset.

Se vad som ingår i priset – Ett vanligt misstag när man ska boka hotell i Stockholm är att man inte tittar på vad som ingår i priset. Man ser bara ett bra pris, bättre än många andra, och bestämmer sig för att boka. Vi rekommenderar att du läser igenom ordentligt så att du ser vad du faktiskt får för dina pengar.

Undvik helger och helgdagar – Vill du ha så billiga hotellnätter i Stockholm som möjligt så bör du se till att försöka vara så flexibel med dina datum som möjligt. Att boka under helgdagar eller aftnar kan komma att stå dig dyrt. En vardag kommer t.ex. att vara mycket billigare än en helg.

Läs recensioner och omdömen – Även i landet lagom så ser hotellkedjorna till att bara visa upp det absolut bästa sidorna av sina hotell, gärna med hjälp av missvisande bilder. Se därför till att du läser igenom recensioner så väl som omdömen från tidigare kunder. På så sätt får du inte bara veta mer om hotellet, du får även en bild av hur servicen kommer att vara.

Jämför alltid – Om du vill hitta ett bra och billigt hotell så är det viktigt att du alltid ser till att jämföra innan du väljer. Du kan jämföra på egen hand och du kan välja att använda dig av en jämförelsesida. Fördelen med en jämförelsesajt är att du inte behöver göra något själv. Du skriver in vilket område som du vill bo i och får därefter upp förslag på flera hotell i närheten. När du hittat ett du gillar då kan du vanligtvis boka direkt via sidan.

Rabatter och kampanjer – För att få till en billig hotellnatt ska du hålla utkik efter rabatter och erbjudanden. Det är inte ovanligt att du kan hitta detta på annonser i nyhetstidningar men också på hotellens respektive egna hemsidor. Försök att hitta så bra rabatterbjudanden som möjligt och glöm inte att prenumerera på nyhetsbrev. På så sätt får du erbjudanden direkt i din mejl och före många andra.