Restaurang på hotell – så funkar det

Majoriteten av alla hotell i Stockholm erbjuder sina gäster en restaurang. Sen finns det även de hotell som har flera olika typer av restauranger under ett och samma tak. Det kan t.ex. handla om en restaurang för frukost och lunch, en för finare a la carte och en restaurang för mat och barhäng. Naturligtvis är det inte alla hotell i Stockholm som har en restaurang, men i de allra flesta fall så finns det möjlighet till mat på boendet.

Restaurangerna som finns tillgängliga på hotell riktar sig till hotellets gäster, men det är inte bara boende gäster som får ta del av maten. Även om restaurangen är placerad i hotellen för bekvämlighetens skull så kan vem som helst besöka restaurangen för en bit mat. Detta gäller för 90 % av alla hotell som finns i huvudstaden. Är det ett mycket känt och populärt hotell eller restaurang så rekommenderar vi att du bokar ett bord innan. Exempel på mycket populära och uppskattade hotellrestauranger är bland annat Grand hotel såväl som Diplomat.

Menyer

Vilken meny som kommer att finnas på diverse hotell är väldigt individuellt. Detsamma gäller för storleken på menyerna. Vissa väljer att bara ha ett mindre urval av maträtter, medan andra slår på stort och har fullständiga tre-rätters alternativ om så önskas.

Om du är intresserad av att besöka en hotellrestaurang i Stockholm så kan du med fördel gå in på hotellets hemsida innan du bokar bord eller åker iväg. Alla hotell som erbjuder restauranger för gäster såväl som förbipasserande ser till att ha en online meny att kika på. Här kan du då se vad det är som står på menyn för kvällen för att lättare avgöra om hotellrestaurangen passar dig eller inte. Vanliga alternativ kan vara skagenröra på rostat, nybakat bröd eller varför inte en härlig pasta och sallader av olika slag. Gäller det a la carte kommer du även att hitta ett stort utbud av kött, även från grillen.

Klädkoder

Det är inte helt ovanligt att restauranger till finare hotell har en viss klädkod. En klädkod betyder att restaurangen i fråga vill att du som gäst ska bära en viss typ av kläder, t.ex. för att håll sin hotellstandard uppe. Överlag så gäller det att du är hel och ren om du ska gå på restaurang i Stockholm – skillnad är det om du vill köpa mat från food trucken nere vid stranden. Om du är osäker på vilken klädkod som gäller så fungerar alltid en skjorta och ett par byxor. Ett annat alternativ är att du kontaktar hotellet innan för att säkerställa att du är med på noterna. Att bära huvudbonad inomhus är som man inte accepterat och detsamma gäller för solglasögon för båda könen.

Boka i tid

Som tidigare nämnt kan det vara en god idé att se till att boka bord på hotellets restaurang för att vara säker på att få en plats. Detta gäller dock främst de mer exklusiva alternativen och platserna. Att boka bord är viktigt för både privatpersoner och för hotellets gäster. Om det är en restaurang som tar in alla människor så är risken stor att det snabbt blir fullbokat. Extra viktigt är det att boka om du vill ha plats på en helgdag eller i samband med löning. I Stockholm är det mycket vanligt att många börjar sin krogrunda genom att just besöka hotellrestauranger och barer.